ВАКУМ БЛЕНДЕР И
ПРОТЕКТОР НА ХРАНЛИВИ СОСТОЈКИ

Delimano Multifresh доведува револуција во однос на обичното блендирање - тој е вакум блендер и протектор на хранливи состојки. 5 во 1 паметен апарат: блендира, вакумски блендира, вакумира, готви супи и меле.

ПОДАРОК - печатена брошура „7-дневна програма за брзо слабеење“.

*Ви овозможуваме дури 100 дена тест период за да се уверите во квалитетот на Multifresh.

Функции:

 • Вакумира + блендира
 • Блендира
 • Вакумира
 • Блендира + пулсира
 • Загрева + блендира

Вакумирање + блендирање

Неговата моќна вакумска пумпа создава притисок од -40Kpa, го отстранува воздухот, па така нема никаква опасност од оксидирање. После тоа, моќниот мотор од 800 ќе блендира со 25.000 вртежи во минута, додека не добиете совршено изблендиран напиток.

Блендирање

Функцијата за блендирање може да се користи со садот за блендирање и со садот за загревање. Со оваа функција ќе ги обработите сите состојки со 25.000 вртежи во минута.

Вакумирање

Со вакумирањето се создава притисок од -40kPa. На овој начин, подолго се зачувува храната отколку кога е зачувана во садови или ќеси, дополнително задржувајќи ја сочноста и вкусовите на храната.

Блендирање + пулсирање

Совршената функција за мелење, блендирање и кршење мраз. Подгответе освежителни ладни напитоци со неколку притискања на „pulse“ копчето.

Загревање + блендирање

подготвувајте вкусни и здрави супи полни со витамини за околу 20 минути. Апаратот загрева до 70 °C*. Совршената температура за готвење, но не прежешка за да се уништата витамините и хранливите состојки. *Оваа температура е доволно за готвење на сите зеленчуци освен компири.

Кој шејк да го одберете?

Шејк подготвен со Delimano MultiFresh содржи до 74% повеќе витамин А, Ц и Е од шејк подготвен со обични блендери.

Шејк подготвен одвечер со MultiFresh вакум блендер содржи повеќе витамин А следното утро, отколку свежо смути подготвено со обичен блендер во моментот.

Нормално Блендирање

Вакум Блендирање

Без
пена
Без
оксидирање
Без
одвојување
 • 38% повеќе витамин A*
 • 27% повеќе витамин B*
 • 114% повеќе витамин C*
*Споредено со шејк подготвен со обичен блендер.

Multifresh сетот се состои од:

 1. Мотор од 800W/25.000 RPM (вртежи во минута)
 2. Бокал за загревање од 1200 мл
 3. Чаша за блендирање (700 мл) со вентил за вакумирање
 4. Сечило со 6 крила од не'рѓосувачки челик обложен со титаниум
 5. Сад од 200 мл со сечило за мелење
 6. Додаток за вакумирање
 7. Црево за вакумирање
1 2 3 4 5 6 7

Што го прави Multifresh посебен?

Во табелата подолу можете да ги дознаете главните разлики помеѓу MutiFresh и Nutribullet. На овој начин, ќе разберете зошто Multifresh е 5во1 апарат, а не обичен блендер.

 
Производ
Опис
Моќност
RPM (Вртежи во минута)
Сечило
Чаша за блендирање
Вентил за вакумирање
Бокал за готвење
Вградена плоча за загревање
Сет за мелење
Црево за вакумирање
Функции
Блендира
Вакум блендира
Вакумира
Готви
Меле
Пулсира
Е-книга со рецепти
Цена

Воздухот е „непријател“ на храната

Кога храната е оставена на воздух, се случува оксидирање, што предизвикува храната да ја изгуби свежината, витамините и хранливите вредности. Првата предност на Delimano MultiFresh е вакумирањето.

Ставете ги состојките во чашата, прицврстете ја на основата, изберете ја функцијата вакум блендирање и притиснете на копчето - Multifresh прво го отстранува воздухот, а потоа блендира. Значи, не само што не го блендира воздухот заедно со состојките, туку целосно го вакумира.

 • Нема оксидирање
 • Витамините се зачувани
 • Оригинален вкус
 • Оксидирање
 • Губење на витамините
 • Губење на вкусот

Хранливите состојки зачувани со вакумирање

 • 1

  Вакумирањето го продолжува траењето на храната за неколку дена или дури и недели подолго, отколку храна чувана во пластични садови или ќеси.

 • 2

  Вакумираната храна има подобар вкус. Вакумирањето ја зачувува сочноста, соковите и вкусовите на храната. Ќе забележите разлика во вкусот.

 • 3

  Вакумирањето ја зачувува храната. Вакумирањето го отстранува воздухот од храната. Мувлата и бактериите не можат да се развиваат без кислород.

Multifresh Вакум блендер и протектор на хранливи состојки

ID: 110047514| SKU: 110047514

5/5 (1)

Delimano Multifresh создава револуција на обичното блендирање - тој е вакумски блендер и протектор на хранливи состојки. 5во1 паметен апарат: блендира, вакумски блендира, вакумира, готви супи и меле.

100 дена тест период за да се уверите во квалитетот на Multifresh. Можност за плаќање на 24 рати, со кредитни картички, без камата.
9.990,00 ден.
         

Новиот „ТИ“ за 21 ден

Откријте нови состојки, подобрете го здравјете, намалете ја тежината и започнете да јадете поздраво со 21-дневниот план за исхрана со Multifresh.

Едноставни, вкусни и здрави идеи за 4 различни оброци секој ден. Започнете ја најдобрата авантура во вашата кујна со бесплатно преземање на повеќе од 80 рецепти.

Преземете го планот тука

Студио Модерна Дооел Скопје, Костурски Херои 38, 1000 Скопје, Македонија; тел: 02 3094 550, 02 3094 557

© Studio Moderna 2020

Multifresh Вакум блендер и протектор на хранливи состојки

ID: 110047514| SKU: 110047514

5/5 (1)

Delimano Multifresh создава револуција на обичното блендирање - тој е вакумски блендер и протектор на хранливи состојки. 5во1 паметен апарат: блендира, вакумски блендира, вакумира, готви супи и меле.

100 дена тест период за да се уверите во квалитетот на Multifresh. Можност за плаќање на 24 рати, со кредитни картички, без камата.
9.990,00 ден.