Green Planet

Садови за готвење кои се грижат што јадете и каде (ќе) живеете

Ја подобруваат кујната и планетата

Еколошки, одржливи и може да се рециклираат, ова се клучните зборови кои ги користиме за да ја опишеме нашата нова линија садови за готвење Green Planet од Delimano. Особено драга за нас, бидејќи додека ја создававме бевме инспирирани од рециклирање, повторна употреба и намалување на отпадот. Основата на секој сад е направена од 100% рециклиран алуминиум. Рачките се направени од природни суровини и регенерирани материјали од повторна употреба на внатрешно производство на садови.

Дознајте повеќе
 • Докажан квалитет
 • Ексклузивна Delimano гаранција
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Да видиме што има внатре

За да ги имаме најдобрите одржливи садови за готвење, внимателно избравме еколошки материјали и ги комбиниравме со модерната технологија. На овој начин, ќе бидете еколошки свесни и ќе готвите како професионалец без никакви ограничувања.

 1. Горен слој: премиум горен слој со ефект на камен
 2. Среден слој: делумно зајакнат среден слој
 3. Основа: зајакната основа со дијамантски прав
 4. 100% рециклиран алуминиум
 • Речиси 12x потрајна облога*
 • До 15x подолготрајни карактеристики на нелепливост*
 • До 2,5x поотпорна на гребење*
 • Изработени од 100% рециклиран алуминиум

*Во споредба со најчесто користените облоги за готвење.

Бидете зелени дури и во кујната

Живееме во време каде влијанието на климатските промени расте и станува повидливо. Токму поради тоа важно е да ја разбудиме свеста во секој од нас. Нашата е идеја е едноставна: веруваме во овие 3 еколошки процеси:

 • 1. Рециклирање

  користете рециклирани материјали, во овој случај, користиме 100% рециклиран алуминиум, без исклучоци.

 • 2. Повторна употреба

  рачките се направени од природни суровини и материјали од повторна употреба на материјалите од произвоството на садовите.

 • 3. Намалување на отпадот

  намалете ја потрошувачката на ресурси - пакувањето е изработено од рециклирана хартија и е биоразградливо.

Прочитајте повеќе

Сакаме да направиме промена

Delimano не е само бренд кој сака да ја слави вкусната, здрава храна подготвена со квалитетни, трајни садови за готвење. Сакаме и да помогнеме нашата планета да стане позелена. Токму поради тоа одлучивме да ѝ помогнеме на фондацијата One Tree planted, непрофитна организација фокусирана на глобално пошумување.

Заедно, планираме да посадиме 10.000 дрвја до 22.4.2021. Помогнете ни да ја постигнеме нашата цел со купување на Green Planet садови за готвење!

Delimano ја поддржува и помага на One tree planted фондацијата во создавање на поздрава клима, заштитата на животниот свет и помага во напорите за пошумување низ светот. Сето ова со садење дрвја! Дрвата помагаат во прочистување на воздухот кој го дишеме, во филтрирање на водата која ја пиеме и обезбедуваат место за живеење за повеќе од 80% од животниот свет. Исто така, тие обезбедуваат работни места за повеќе од 1,6 милјарди луѓе, го апсорбираат штетниот јаглен од атмосферата и се клучна состојка во 25% од лековите.

Delimano и One Three planted фондацијата успеаа да посадат

100 ДРВЈА

Нашата цел е да посадиме 10.000 дрвја до 22.4.2021. Штом пораснат, овие дрвја можат:
 • да произведат доволно кислород во една сезона колку што можат 100.000 луѓе да вдишат во една година*
 • да апсорбираат преку 215.000кг јаглерод диоксид годишно.**
 • да произведат доволно кислород за да поддржат 5.000 четиричлени смејства.***

*Извор https://www.sciencefocus.com/planet-earth/how-many-trees-does-it-take-to-produce-oxygen-for-one-person/
**Извор: https://www.savatree.com/tree-facts.html
***Извор: https://onetreeplanted.org/pages/tree-facts

Спасете ја нашата планета со Green Planet линијата
 

 

543 1560 1902 2005 2950 3452 4501 4922 5420 5974 6557 7920 8890 10000

Нашите продавници се отворени.

Нарачувајте онлајн 24/7 со достава до дома #останидома.