Нема производи во вашата кошничка.

Здрава исхрана

 • Супа од морков и ѓумбир

  Супа од морков и ѓумбир

  Оној човек којшто јаде свежа храна е всушност оној чија што исхрана содржи 75% свежа храна. Со таквата храна луѓето внесуваат помалку, но поквалитетни калории кои им даваат сила и и ги прават поотпорни. Погледнете ги нашиот предлог за вкусна супа од морков и ѓумбир.
  Прочитајте повеќе 
 • Старото, добро лепче

  Старото, добро лепче

  Можеби некогаш и сами ќе посакате да направите некој помалку вообичаен и кај нас помалку познат вид леб. Прочитајте неколку правила за подготовка на леб и пробајте од старите, испробани, но малку познати рецепти за необични видови леб.

  Прочитајте повеќе 
 • Ориентални зачини - како храна и лек

  Ориентални зачини - како храна и лек

  Егзотичните зачини од Ориентот се одлични, како за вкусот на јадењето, така и за здравјето. Сите ориентални зачини се користат и за слатки и за солени јадења, но и во народната медицина. Прочитајте нешто повеќе за ...

  Прочитајте повеќе 
 • Со свежа храна до подобро здравје

  Со свежа храна до подобро здравје

  Оној човек којшто јаде свежа храна е всушност оној чија што исхрана содржи 75% свежа храна. Со таквата храна луѓето внесуваат помалку, но поквалитетни калории кои им даваат сила и и ги прават поотпорни.

  Прочитајте повеќе 
 • Храна за појадок што го храни мозокот

  Храна за појадок што го храни мозокот

  Без разлика дали денот Ви почнува рано в зори или нешто подоцна, многу е важно да го започнете со квалитетен појадок што ќе Ви го потхрани мозокот и ќе Ви даде доволно енергија за целиот ден. Ова е особено важно доколку претходната вечер сте останале будни до подоцна, т.е. не сте доволно одморени.

  Прочитајте повеќе 
 • Храна што го подобрува расположението

  Храна што го подобрува расположението

  Не сте расположени? Ако сте како најголем дел од луѓето, тогаш при првите знаци на депресија сигурно барате утеха во храната. Доколку знаете која храна да ја одберете, таа може да стане Ваш најголем сојузник во битката со лошото расположение.

  Прочитајте повеќе 
 • Дали сте зависни од шеќер?

  Дали сте зависни од шеќер?

  Шеќерот е еден од најголемите непријатели во битката со килограмите. Сите сме свесни дека шеќерот ги расипува забите и го пореметува нивото на шеќер во крвта, а сепак на моменти не можеме да се воздржиме. Дали и вие сте зависни од шеќер?

  Прочитајте повеќе 
 • 4 прашања што треба да си ги поставите пред јадење

  4 прашања што треба да си ги поставите пред јадење

  Ако сте дел од луѓето што се во вечна битка со килограмите, тогаш знаете колку е тешко да го одржите посакуваниот изглед и добрата форма, среде животниот хаос и бескрајните обврски. Сево ова можеби е поедноставно одошто мислите – пред секој оброк поставете си ги овие 4 прашања:

  Прочитајте повеќе